KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > EUROVIISUT 2009

4419. Euroviisut 2009

Pena3.12.2008 klo 13:33
No niin, tästä se alkaa! Kommentteja tähän säikeeseen.

Karsintakappaleet ovat:

Kwan - "10 000 Light years"
Riikka - "Meren"
Tapani Kansa - "Rakkautta on, rauhaa ei"
Tiara - "Manala"
Sani - "Doctor, Doctor"
Passionworks - "Surrender"
Remu - "Planeetta"
Waldos People - "Lose Control"
Signmark feat. Osmo Ikonen - "Speakerbox"
Janita - "Martian"
Vink - "The Greatest Plan"
Jari Sillanpää - "Kirkas kipinä"

_http://euroviisut.yle.fi/euroviisut/2008-11-20/ka rsintakappaleet-2009
2. Pena17.5.2009 klo 04:25
Tosi mahtavia kommentteja Viisuista! Hyvä ristikkoväki, kyllä me osaamme! d=)

1. Norja - Alexander Rybak "Fairytale" 387 pistettä
2. Islanti - Yohanna "Is It True" 218 pistettä
3. Azerbaidzan - AySel & Arash "Always" 207 pistettä
4. Turkki - Hadise "Düm Tek Tek" 177 pistettä
5. Iso-Britannia - Jade Ewen "It's My Time" 173 pistettä
6. Viro - Urban Symphony "Rändajad" 129 pistettä
7. Kreikka - Sakis Rouvas "This Is Our Night" 120 pistettä
8. Ranska - Patricia Kaas "Et S'il Fallait Le Faire" 107 pistettä
9. Bosnia-Hertsegovina - Regina "Bistra Voda" 106 pistettä
10. Armenia - Inga & Anush "Jan Jan" 92 pistettä
11. Venäjä - Anastasia Prikhodko "Mamo" 91 pistettä
12. Ukraina - Svetlana Loboda "Be My Valentine" 76 pistettä
13. Tanska - Brinck "Believe Again" 74 pistettä
14. Moldova - Nelly Ciobanu "Hora Din Moldova" 69 pistettä
15. Portugali - Flor-de-lis "Todos As Ruas Do Amor" 57 pistettä
16. Israel - Noa & Mira Awad "There Must Be Another Way" 53 pistettä
17. Albania - Kejsi Tola "Carry Me In Your Dream" 48 pistettä
18. Kroatia - Igor Cukrov feat. Andrea "Liepa Tena" 45 pistettä
19. Romania - Elena "The Balkan Girls" 40 pistettä
20. Saksa - Alex Swings Oscar Sings! "Miss Kiss Kiss Bang" 35 pistettä
21. Ruotsi - Malena Ernman "La Voix" 33 pistettä
22. Malta - Chiara "What If We" 31 pistettä
23. Liettua - Sasha Son "Love" 23 pistettä
23. Espanja - Soraya "La Noche Es Para Mi" 23 pistettä
25. Suomi - Waldo's People "Lose Control" 22 pistettä
3. Jukkis17.5.2009 klo 18:39
Paras ei päässyt edes finaaliin, eli Sveitsi.

Norja ja Islanti ansaitsi paikkansa, ja Viro. Ranska olis ansainnut sijoittua paremmin, oli kyllä upea esitys, pitää vissiin tähän Kaas-ristikkohenkilöön tutustua paremmin. Myös Suomi ja Ruotsi olisi ansainnut paremman sijoituksen, jonneki 10. sijan kieppeille. Ukrainan niljakas pornoklubimeininki ei olisi ansainnut edes sitä mitä sai. Toinen niljakas oli Kreikan jäbä, onneksi ei sentään tuon paremmin mennyt.

Tämä vuosi vahvisti sen, joka tuli ilmi 2006, eli jos mukana on joku ihan poikkeuksellinen biisi, niin se voittaa saamalla ääniä muualtakin kuin naapureilta. Hyvien ("ihan kiva"-tyyppisten) ja keskinkertaisten biisien sijoitukset ratkeaa pitkälti naapuripisteillä. Viime vuonna Venäjän karsea jollotus voitti, kun mukana ei ollut yhtäkään oikealla tavalla poikkeuksellista biisiä, joka olisi niitä voittajan naapuriääniä vienyt itselleen.

Mutta kyllähän nämäkin Euroviisut oli taas viihdettä aivan sieltä parhaasta päästä
4. hah17.5.2009 klo 18:51
VOI VOI VOI, PITIKÖ TÄSSÄ TAAAS KÄYDÄ TÄLLÄ TAVALLA
5. hah17.5.2009 klo 19:04
Mukava kuitenkin nähdä, ettei enää kärkikymmenikkö ole täynnä pelkästään itäeuroopan , baltian ja aasian maita kuten muutamana aiempana vuotena. Ehkä nykyinen pisteytyssysteemi on parempi. Venäjän kappalekin oli parempi kuin viime vuonna, mutta sijoitus vasta jostain syystä 11.
6. heh17.5.2009 klo 19:09
Ei huutamista rakas hah
7. jeps17.5.2009 klo 19:42
Olihan se taas melkoinen rahankuluttamisnäytös. Maksoiko ne peräti virallistenkin laskelmien mukaan n. 35 milliä euroa, mutta mitäpä sitä ei kilpailuista joutuisi maksamaan. Pientähän tuo summa on kesän jalkapallotouhuihin verrattuna, puhumattakaan muista urheilutaphtumista kuten formuloista. Olisihan noilla rahoilla voinut olla parempaakin käyttöä, mutta ehkä se on tärkeämpää antaa maailmalle viisuja ja sirkushuveja.

Norjallahan oli oiva veto. Laulaja valkovenäläinen. Saa ääniä Aasiasta ja Euroopasta ja samalla tasapainottaa sopivasti itää ja länttä. Eihän Norjan kipale hullumpi ollut, että onneksi olkoon vaan Norjalle. Tämän vuoden Venäjän kappale oli kyllä parempi kuin edellisvuoden voittokappale, vaikka makuasioitahan nuo on.

Kaas on hyvä laulja ja esiintyjä, mutta kappale ei ollut mitenkään erikoinen. Englanti nousi nuoren laulajan ansiosta, vaikka itse laulu oli jo valmiiksi sovittu (lauloi sen sitten kuka tahansa). Virolla ja Azerbaidzanilla oli hyvät esitykset. Ukrainallahan mitäänsanomaton laulu, mutta nykyeuroviisut on myös sirkusnumeroita (ainakin miltei jokaisen laulun taustaryhmässä akrobaatit hyörii) - ja siinä mittakaavassa Ukraina näytti näissäkin kisoissa, miten shouta pitää esittää. Turkki tyypillistä itämaan musiikkia, vaikka tuohan euroviisujen alkuidea vissiin olikin, että kotikutoista pitäisi olla. Albaniakin oli varsin hyvä.
Suomen tuuri oli päästä finaalin aivan sen vuoksi, että pääsi mitäänsanomattomampaan semifinaaliryhmään. Toisesta ryhmästä ei mitään mahdollisuukisa olisi ollut finaaliin.
8. Eki17.5.2009 klo 19:53
Iltiksen mukaan Suomi sai aluerässään sijan 12., mutta kymmenennen jatkon pääsevät valits asiantuntijaraati. Viime vuonna Ruotsi sai armon, tänä vuonna Suomi.

Suomi olisi siis voinut päästä jatkoon toisestakin alkuerästä, joka kieltämättä oli parempi.
9. hah17.5.2009 klo 20:04
Opimmekohan me sen nyt, ettei näillä leveysasteilla voi pärjätä tavallisella europopilla, koska itäeurooppalaiset äänestävät kuitenkin mielummin itäeurooppalaisia europop-kipaleita, ja itä-euroopan maita on nykyään runsaasti mukana. Parasta pysytellä jatkossa mielummin hevissä, koska sellaisia biisejä on harvakseltaan (ainakin vielä) näissä kekkereissä.
10. jeps17.5.2009 klo 21:35
Vieläkin sitä mieltä, että kunnolla tehty letkajenkka olisi poikaa. Siitä tykkäisi venäläisetkin. Ja jos ei muuten äänet riitä niin valitaan esittäjäksi tunnettu laulaja Kroatiasta tai Kreikasta tai Turkin Armeniasta ; )
11. jeps14.3.2012 klo 00:30
Tänä vuonna suomalaiset voivat melko varmaan juhlia sukulaisvoittoa euroviisuissa. Udmurtilaismummut ja bubuski. Ei kai tuosta esitys voi paremmaksi mennä.
12. jeps26.5.2012 klo 23:21
Mummujen (voittavat, jos ei jo liian kauan ennakkoon hehkutettu) - lisäksi pakko sanoa, että Kreikkaa (just lavalla.. oo.. oo..oou...oo,,oo,, oou..) pitäisi kyllä Suomenkin nyt tukea, vaikkaa vanhaa plagiosäveltä sekaan pukkaakin. Albania oli omaa luokkaansa ja Italiallakin jotain tyyliä.

Ruotsi seuraavana, vaikka ei sitä ruotsalaisille suo voittoa, vaikka siihen mahdollisuus voisi ollakin... samaa oo..oo..oo..ooo -tyyliä, ei tuo mikään kummoinen...

no ilta näyttää, mitä jatkossa
13. Jukkis27.5.2012 klo 20:27
Näköjään tuli 2009 kirjoitettua jonkinlaista analyysiä näistä pippaloista. Enpä juurikaan muista, millaisia ne silloin tykkäämäni oli.

Mutta tulipa tänä vuonna tehtyä jotain, mitä ikinä en ole tehnyt missään puhelinäänestyskisassa, eli äänestettyä. Oli Albanian esitys sen verran veretseisauttava kokemus, että pakko oli uhrata euro. Oon tässä semmoiset viisi kertaa sen katsonut uudestaan, on se aika käsittämätön.
14. Kravattimies29.5.2012 klo 05:23
Nyt kun Euroviisut ovat taas ohitse niin palautetaan mieleen, että myös AUSTRALIA on ollut hengessä mukana - ja mies jonka lisänimi on Mr Euroviisu on syntynyt Melbournen lähellä!

---

Englanninkielinen Wikipedia (käännös):

Johnny Logan on voittanut Eurovision laulukilpailun kolmesti, kahdesti laulajana (1980 ja 1987) ja kaksi kertaa säveltäjänä (1987 ja 1992). Hän sävelsi myös toiseksi sijoittuneen laulun vuonna 1984.

Suomenkielinen Wikipedia (näyttää olevan asiavirhe säveltäjänä olemisen lukumäärässä) :

Johnny Logan on voittanut Eurovision laulukilpailun kahdesti laulajana ja kerran säveltäjänä.


---

Molemmissa on sama tieto, että "Mr Euroviisu" Johnny Logan on syntynyt Australiassa (Melbournen lähellä).
15. Jukkis29.5.2012 klo 07:48
Minkäslainen tapaus nämä viisut siellä Australiassa on? Televisoidaanko ne suorana valtakunnallisessa TV:ssä vai vaan jollain maksu-TV-kaapelikanavalla? Vai netin kauttako niitä lähinnä seurataan? Onko kyseessä ihan laajempien piirien kiinnostus vai vaan pienen faniporukan hörhöily? Selittyykö kiinnostus sillä, että kaikki (paitsi alkuperäisväestö) on siirtolaisia jostain maasta tai siirtolaisten jälkeläisiä? Onhan USA:ssakin, eikä siellä homma taida pahemmin kiinnostaa.
16. Kravattimies30.5.2012 klo 03:42
No joo, Australia ei ole Amerikka, onneksi.

Euroviisut on melko iso vuotuinen tapahtuma Australiassa ja sen suosio tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Täällä viisuja voi seurata ilmaiseksi nimenomaan ulkomailta muuttaneille tarkoitetuilla tv- ja radiokanavilla. Tämä valtion tukea saava yhtiö on nimeltään Special Broadcasting Service elikkä lyhyemmin SBS. Tv-asemia yhtiöllä on aika monella suurella paikkakunnalla. Sen radioasemia voi kuunnella myös netissä. Antennin kautta tavallisten lähetysten lisäksi se lähettää myös diginä useita samanaikaisia kanavia esimerkiksi täällä Brisbanessa.

Bakun kolmipäiväiset laulukisat näytettiin ei-livenä perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltana parhaaseen katseluaikaan. Ennen varsinaista ohjelmaa oli SBS-naistoimittajan mielenkiintoisen hauska matkakertomus viime vuoden kisapaikasta Düsseldorfista Bakuun.

Sunnuntai-aamuna täkäläistä aikaa katsoin loppuvaiheet netistä livenä ja ilmaiseksi.

Tuhannet innokkaat fanit pysyivät kuitenkin uutiseristyksessä iltaan saakka, jolloin eri puolilla maata järjestettiin suuria viisujuominkijuhlia televisiolähetyksen ajaksi -- ja ne juhlat varmaankin jatkuivat pitkälle vielä senkin jälkeen kun lähetys oli loppunut!

Linkki:http://www.sbs.com.au/eurovision/video/late st/
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *