KESKUSTELUT > RISTIKOT > KATURISTIKKO-SM JA PUZZLE-SM

351. Katuristikko-SM ja Puzzle-SM

Jussi2.10.2003 klo 15:14
Osaako kukaan kertoa mihin/miksi hävisi sellainen hieno tapahtuma kuin Katuristikon SM-kisat? Samoin Puzzle-SM loppui parin kerran jälkeen lyhyeen. Näin oululaisena kaipaan kovasti kesäkuista viikonloppua jolloin lauantaina sai pähkäillä ristikoita ja sunnuntaina hieroa vähäisiä älynystyröitä puzzlejen (eipä taida olla kovin korrektia suomenkieltä ;-) ) parissa.

Myös Suomen Puzzle-harrastajat Ahaa! tuntuu lopettaneen ainakin ulospäin näkyvän toimintansa viime syksynä Oulussa pidettyjen MM-kisojen jälkeen. Oisko aktiivit puristaneet itsestään mehut viimeisen päälle kuiviin MM-kisojen kanssa...
2. J Takala2.10.2003 klo 16:50
Puzzle-SM jatkui Oulun jälkeen vielä viime vuonna netin kautta käytynä. Tänä vuonna tapahtumaa ei ole järjestetty ollenkaan, vaikka halukkaat saivatkin osallistua samaan nettikilpailuun kuin viimekin vuonna.

Katuristikon SM-kisojen loppuminen oli tosiaan ikävämpi juttu, mutta arvatenkin se kannattamattomuus oli siinäkin suurin syy.
3. Titta2.10.2003 klo 16:58
Ratkaisusana taisi tosiaan olla jo Jussin kirjoituksessa: Oulu. Se kun on niin kaukana kaikesta eli Helsingistä. Viime vuonna kesäpäivillä Solvallassa oli enemmän porukkaa kuin tänä vuonna Joutsenossa. Saa nähdä miten ensi vuonna. Minä lähden ainakin, on se vaan sellainen paikka!

Nyt sitten voi Puzzle-SM:ään osallistua kätevästi kotikoneen ääreltä. Mikäs sen mukavampaa...
4. Jussi3.10.2003 klo 09:17
Niinpä niin, kaikki = Helsinki. Jos karttaa katsotaan niin Oulu on aika lailla keskellä kaikkea! No, jos vakavasti puhutaan niin Titta lienee ainakin osittain oikeassa.

Lieköhän asian kanssa mitään tekemistä sillä, että Oulun kaupunki on usein saanut kyseenalaista mainetta nihkeällä suhtautumisellaan (=tuen puutteella) kaikenlaisiin mukaviin tapahtumiin. Tätä kautta on menetetty aikanaan mm. luistelumaraton joka keräsi suuren määrän hollantilaisia turisteja ja viinikyläjuhlat jotka lienevät nykyään Kuopiossa. Ehkäpä Katuristikkokisa on nyt sitten uusi uhri? Mene ja tiedä (on tämäkin erikoinen sanonta!).

Nuo netti-puzzle-kisathan ovat olleet USA:n mestaruuskisat ja ne on tosiaan kaikille avoimet. Yksinään koneen äärellä pähkäily ei minusta kuitenkaan korvaa aidon kilpailutilanteen tuomaa jännitystä joka ainakin minulla tuppaa saamaan aivot kahta kauheammin solmuun mutta sitä hienompi elämys kun ne saa vihdoin auki! Ja viime keväänä tekniset ongelmat laskivat kovasti ratkaisunautintoa varsinkin kun tyhmyyksissäni yritin kotikoneelta modeemiyhteydellä saada hommaa toimimaan enkä tiennyt oliko vika yhteyden hitaudessa vai missä. Mukaan tuohon nettikisaan lähden tietty myös ensi keväänä oli Puzzle-SM:ää tai ei!
5. J Takala3.10.2003 klo 11:52
Mnulle kävi nettikisan suhteen tänä vuonna niin onnettomasti, että unohdin koko homman. Olisin kyllä ehtinyt siihen osallistumaan. Taisin olla koneenkin ääressä kyseisenä ajankohtana, mutta kun ei vaan muistanut. Täytyy sitten ensi vuonna kokeilla, jos muisti on siihen mennessä parantunut.

Katuratkonnassa oli viimeisenä vuonna muistaakseni yhteensä melkein 50 osallistujaa, joka on aika hyvä saavutus, varsinkin Oulun korkeudella. Aikanaan useana vuonna järjestetty laivaratkonnan SM-kisakin lopetettiin jo monta vuotta sitten. Iskelmäristikoiden SM taisi olla yhtenä vuotena. Nykyään onkin sitten enää yksi ja virallinen ratkonnan SM-kisa jäljellä. Se vaan on kilpailemisen kannalta liian harvoin eli kyllä jollekin toisellekin ratkontakisalle olisi nyt tilaus.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *