KESKUSTELUT > RISTIKOT > TÄLLÄISTÄ ON KAIVATTU!

3. Tälläistä on kaivattu!

Jukkis5.3.2003 klo 21:58
Olen käynyt täällä silloin tällöin katsomassa, ja nythän tämä näyttää toimivan. Tuskin maltan odottaa, että muutkin ristikkofanit löytävät tänne. Toivottavasti saamme aikaan kunnon keskustelut.
2. Taneli6.3.2003 klo 10:43
Aivan, toivottavasti tänne löytää ristikkofanien lisäksi myös laatijat ja kuvittajat. Voi sitten antaa kiitosta ja noottia tarpeen mukaan.
3. Eki6.3.2003 klo 11:12
Aivan varmasti tulee laatijoiltakin kommentteja, kunhan päästään kunnolla alkuun. Toivon, että uskallettaisiin aloittaa keskustelu heti eikä vain odoteta, että päästään kommentoimaan toisten mielipiteitä. Mutta ei mitään kiirettä, tässähän sivuja vasta testaillaan.
4. Auri16.3.2003 klo 22:16

Tervehdys!

-- No niiiiiiin! ... On se vaan hassua, että nyt kun vihdoin saatiin tällainen keskustelupalsta, niin alkoikin ujostuttaa... Eikä löydy SANOJA...

Nolostuneen hymiön MSN-yhteisöjen chattiin saa näin: :-$ - mutta tuskinpa tuo täällä toimii?

5. Eki15.12.2003 klo 01:32
Kuten näkyy, laatijat ja muut ovat ylen aktiivisia 24h.
6. tjn23.5.2006 klo 21:49
Aika nopeasti menneet nämä yli kolme vuotta kaikenlaisten turinoiden merkeissä näillä sivustoilla. Kertynyt sanallinen volyymi on jo sitä luokkaa, ettei edes omia tekstejään löydä, vaikka tietäisi tarkkaan, mitä hakee.

Ekiltä kysyisin, onko ideoita materiaalin hyödyntämiseksi? Tekstien kätköissä on mielestäni paljon hienoja juttuja.

Voisimmehan me tässä sitäkin yhdessä pohtia.
7. Eki23.5.2006 klo 22:15
Koosteista on puhuttu joidenkin ihmisten kanssa ja on myös mietitty sellaisten julkaisemisesta täällä sivustolla tai Sanaseppo-lehdessä. Ongelmana ei oikeastaan ole kuin se, että joku tai jotkut niitä tekevät. Jollakin tai joillakin kokoajilla on usein se ongelma, että he eivät tiedä, millaisia koosteita pitäisi tehdä.

Jotain hyvää on saatu aikaiseksi. Libero on täällä esiintymisen perusteella napattu Sanasepon vakinaiseksi kolumnistiksi. Antti Viitamäen kanssa on keskusteltu joidenkin hänen kirjoitelmiensa tai useasta kirjoitelmasta tehtyjen juttujen julkaisemisesta.

Kirjoittavien tai kokoavien avustajien kannattaa ottaa yhteys toimitukseen. Luvassa on vähän rajoituksia ja paljon vapautta tehdä sellaisia koosteita, jotka tuntuvat itsestä mielenkiintoisilta.
8. jupejus23.5.2006 klo 22:41
Täytyypä sanoa, että avartava palsta on ollut, sellaiselle, joka on kiinnostunut ristikoista. Etenkin se, että tässä seuratessa mukana on oppinut pääsemään sanaristikoiden sisälle. Millaisiin ristikoihin halutaan pyrkiä; sanastoon, haluttuihin periaatteisiin, erilaisiin vihjetyyppeihin - ja yleensä koko ristikon sisältöön.

Tuollaisia asioita ei ole oikeastaan osannut arvioitakaan ennestään. On vain täytellyt ristikoita ajankuluksi.
Nyt jo voi useillakin kriteereillä ristikoista löytää sisällöllisyyttäkin. Eri laatijoiden ristikoistakin saa jo tuntumaa ratkoessa, mihin suuntaan laatijoilla on ollut tavoitteita, ja miten he ovat ajatuksensa totetuttaneet. Laatijoiden motivaatiotakin ristikoihin, oppii lukemaan, kun seuraa eri tekijöiden aivoituksia ja kädenjälkiä.

Mulle ainakin on tämän noin kolmen vuoden aikana sanaristikot avautuneet aivan uuteen ruutuun. Eli tiivistelmänä nyt niistä löytää taiteellisuuta, sanantaitoa, tekijöiden innokkuutta, tilankäyttöä ja monta muuta asiaa. Sanaristikot ei enää enää pelkkä puuttuvia kirjaimia.

Lisäksi nämä sivut ovat tuoneet esille hyvin kirjakielemme saloja ja erikoisuuksia. Monet sanat ja niiden merkitys on myös joka kiehtoo ja niitä täällä on käsitelty. Monet propleematehtävät ovat olleet plussaa sivustolle. Ja ketjutkin (etenkin akk) - ovat ollet verrattomia älynväläyksen tyyssijoja. Ja eipä tietenkään unohdeta kilpiäkään. ;)
9. Pica Pica24.5.2006 klo 00:00
Itse olen pelkkä satunnainen ratkoja, enkä edes kovin taitava, mutta isäni haluaisin kyllä tänne. Hän on eläkkeellä, ja sanaristikot ovat hänen lempiharrastuksensa.

Pitäis vain hommata hänelle tietsika. :-)
10. Eki17.2.2010 klo 10:27
Tästä on kohta seitsemän vuotta!
11. jyuhjnb17.2.2010 klo 11:44
nhyhjjkj
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *