KESKUSTELUT > RISTIKOT > SUOMI-RISTIKOT

24. Suomi-ristikot

Suomalainen10.4.2003 klo 10:06
Suomi-ristikot... siinäpä vasta vinkeää ajankulua! Laatijat kilpailevat keskenään siitä, kuka saa ujutettua ristikoihinsa eniten 2- ja 3-kirjaimisia sanoja. Joku on opettanut laatijoille, että ilmaaminen tarkoittaa ilman pumppaamista renkaaseen. Laatijat saavat selvästikin jonkinlaisen koulutuksen, ennen kuin heidän nimensä hyväksytään apinalaatikkoon.

Joitakin ratkaisusanoja ei voi perusteellisen tutkimustyön jälkeen ja hyvällä tahdollakaan hyväksyä oikeiksi sanoiksi, mutta onhan ristikko sentään valmis.

Rohkeita laatijoita, kun kehtaavat tehdä itsensä naurunalaiseksi ja näin viihdyttää ratkojia! Eikö...???
2. Eki10.4.2003 klo 10:35
Kuten tuolla toisessa keskustelussa totesin, jokainen laatija voi vastata omista ristikoistaan, itse tietysti päätoimittajana joudun aika pitkälle vastaamaan ison joukon ristikoista.

Suomi-ristikoihin haetaan kuulemma uusia laatijoita työvoimatoimiston kautta. Eiköhän se kerro aika paljon.
3. Jouni10.4.2003 klo 11:31
Kyllä minä ainakin arvostan laadukkuutta ristikoissa ja siinä tämä Sanasepot-Sanaris-porukka on tehnyt hyvää jälkeä.
4. Hessu10.4.2003 klo 18:07
Kyllä minusta Suomi-ristikoiden tiimin Kati Tuupasen ja Jetta Juvenin ristikot ovat ihan parhaita! Kenenkään muun kanssa ei ole ollut puoliksikaan niin hauskaa.

Esimerkkeinä vaikka vihje KULTA- R=D josta ratkaisuksi tietenkin KUTDI ja vihje RUOTSIN KYMPPI josta ratkaisuksi NIO (muistaakseni kymmenen on ruotsiksi tio). Niin hauskaa oli, että kaadoin tuolini ja putosin lattialle.

Loistavia näissä ovat myös kaksikirjaimiset sanat, joissa toinen kirjain on piilokirjain!!! Tällaisia kun näkee, tulee väkisinkin hyvälle tuulelle.
5. Maiju10.4.2003 klo 20:24
Olipa Hessulta hyvä Suomi-ristikoiden mainos: nyt on pakko hankkia oma, koska moista hauskuutta ei sovi päästää käsistä!!! Terveisiä pöydän alta.
6. Eki10.4.2003 klo 20:38
Onkohan minulla väärä käsitys siitä, millaisia ristikoita pitäisi ostaa ja lehtiin laittaa. Nooh, kieltämättä kauhistuksen takaa usein naurattavat tuollaiset epäsanat ynnä muut.

SM 2003 Seppo Rosenberg lähetti kerran näytille ristikon, jossa ei tainnut olla ristiin kuin pari sanaa, siis koko ristikon alareuna oli vain pystysanoja. Mietin vain, miten niin huonoja sanoja oli keksitty, kun ei ollut mitään rajoitteita. Ja miten Seppo oli sen ratkaissut. Muuten en kyllä olisi osannut/jaksanut sitä ratkaista.
7. Kotsa10.4.2003 klo 20:48
Panehan, Eki, ilmoittaen milloin Hassu Pelikaani alkaa ilmestyä, niin minä ryhdyn viipymättä laatimaan. Olenkin aina halunnut yletä piirtäjästä ihka oikeaksi laatijaksi. Minullla on nyt jo monta hyvää ideaa sanojen EI, OI ja AI vihjeiksi.

Kotsa
8. MM10.4.2003 klo 20:57
Kotsa... "yletä" laatijaksi?
9. Eki10.4.2003 klo 21:13
Katsos, Ämmämmä, Kotsa on kuvittanut lähinnä Erkko Lehtosen ja yllekirjoittaneen laatimuksia sekä Neljän koplaa, jossa myös kunnon miehiksi tunnetut Teemu Pallonen ja Juha Kukkonen (ei se näyttelijä) vaikuttavat.
10. Kotsa10.4.2003 klo 21:17
Ja lisäksi Eki - joka on laatija ja kaikkea muuta kuin piirtäjä - maksaa palkkani... ;)
11. ratko-ja11.4.2003 klo 12:26
Hyvä tämä uudistus tällä sivulla, kun voi nytnähdä mihin kommentoida. Hessulle vain tuosta"Ruotsin kympistä", että voihan siinä ollasyvällisempikin ajatus, kuin pelkkä käännös.

Jos meillä alkaa kymppiuutiset, niin Ruotsissahankello vasta nio - ja ruotslaisiin kohdistuvissavitseissähän mm. tilataan ravintoloissa 13, kuntarkoitetaan kaksi kertaa seven uppia
eli korostetaan, mitä nyt korostetaankaan, kukanoita vitsejä keksiikään maailmalle.

No, ehkä kaukaa haettuja selityksiä
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *