KESKUSTELUT > RISTIKOT > PARI KYSYMYSTÄ PUN.PELIK. 3/2005:STÄ

1861. Pari kysymystä Pun.Pelik. 3/2005:stä

Jukkis18.8.2005 klo 17:34
Nyt kun ratkaisut on 5/2005:ssä, niin näistä tekee mieli kysyä:

Viitamäen aukeama:
TIKKU-UKKO -> LEIF
Ja sitten oikeassa alanurkassa on kuva, josta en kerrassaan keksi, mitä se esittää, vois olla vaikka kaksipiippuisen haulikon piiput. taikka sitten ihan jotain muuta. Kuva on lainausmerkeissä -> ratkaisusana on SAAKELI.

Pallonen & Mäkinen (s. 27):
MUUTAMIA SENTTEJÄ -> TIPPI.
Tai kyllähän tuon vissiin ymmärtää, jos sattuu olemaan Laihialta kotoisin, mutta kun en ole. Vai onko tuossa jotain ihan muuta takana kuin todella saiturimainen juomaraha?
2. Antti Viitamäki18.8.2005 klo 21:49
Ajattelin rohjeta laittaa LEIFille tuollaisen vihjeen, vaikka en ihan varma ollut kuinka moni tietää Segerstamin. Lähdin siitä, että kaiketi pitäisi tietää - onhan hän nyt kuitenkin yksi tunnetuimpia suomalaisia kulttuurintekijöitä maailmalla. Viittaa siis kapellimestarin tikkuun.

Ei paras mahdollinen vihje, mutta kun en kovin helppoakaan siihen kohtaan halunnut. Ratkottaessa F-kirjaimen saaminen ristikkoon avaa alueen kuin alueen yllättävän nopeasti, koska se rajaa niin paljon vaihtoehtoja pois. Eikä tilaakaan ollut ylen määrin.

SAAKELIn (ja varmaan parin muunkin) vihjeen kohtaloksi koitui kehno piirustustaitoni. Kuva esittää hitsaussaumaa, jolla on yhdistetty kaksi neliönmuotoista rautapalkkia päistään toisiinsa. Kyllä sen kai hyvällä tahdolla näkee, mutta nuo "varjostukset" kieltämättä saavat yhden ison palkin näyttämään kahdelta pyöreältä putkelta. Haettiin siis sanan "hitsi" synonyymia.
3. Teemu Pallonen18.8.2005 klo 22:21
Tässä tapauksessa ostos on ollut hyvin pieni. Tavallinen tippi lie noin 10 % laskun summasta, niin kymmenen senttiä riittäisi kahvikupposen tipiksi?
4. Jukkis18.8.2005 klo 22:43
Rupesi hämärästi muistumaan mieleen, että taisin tuon tikku-ukon itsekin lopulta oivaltaa kun sitä silloin pähkäilin. Mutta mahtoikohan kukaan ratkoja tunnistaa sitä kuvaa hitsaussaumaksi?

Ja ihan hyvä selittely-yritys Palloselta.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *