KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKOIDEN INFORMAATIOARVO

1631. Ristikoiden informaatioarvo

Eki21.5.2005 klo 15:14
Minua usein harmittaa, kun ristikoiden vihjeissä pitäydytään minimi-informaatiossa.

Esimerkiksi käytetään vain etu- ja sukunimiä vihjeinä. Tästä puhuttiin taannoin Dave Laut -nimisen kuulantyöntäjän yhteydessä. Tutkin vähän Lautin meriittejä. Miestä pidettiin kuulantyöntäjien top kymppiin kuuluvana vuosina 1979 ja 1981-85 ja sai ainakin olympiapronssia 1984. Muistan kyllä miehen siltä ajalta ja saatoin silloin jopa kerran pari käyttää häntä ristikossa, en enää. Samoihin aikoihin huipulle kuului myös Reijo Ståhlberg, joka ei juuri ristikoihin pääse. Saman ovat kokeneet mm. Remigius Machura ja Aleksandr Barishnikov, jostain syystä. Eipä viime vuosien paras Ulf Timmermann myöskään ristikoissa juhli.

Ristikossa on kuitenkin yleensä Dave > Laut ja Laut > Dave, joten infoa ei heru. Kuula-Dave olisi jo tosi positiivista, vaikka aikaperspektiivi puuttuukin. Mutta positiivisempaa olisi nostaa kunkin alan huiput ristikoihin.

Sehän tiedetään, miksi Laut sinne eniten pääsee.

Jos vihje on "hallitsi Intia(ss)a", vastaus on kai aina Asoka. Asoka näkyy olleen todella merkittävä hallitsija n. 40 vuoden ajan liki 2300 vuotta sitten. Hänen tuntemisensä ei tee pahaa, mutta onhan se nippelitietoa, jos vain sattuu tietämään moisen nimen. Jos ristikko innostaa omaehtoiseen opiskeluun Asokasta, se on hienoa. Vähän humoristista kuitenkin.
2. kp21.5.2005 klo 17:30
Mielenkiintoinen kysymys.
Kerkeääkö ristikko tuomaan mitään, kuin sen hetken kun
se täytetään.
Ristikon "elinkaari" on noin viikko? Mikä on sen kohtalo?
Lauantaina kiukaan sytykkeeksi, jos se on sanomalehdessä.
Jos se on ristkkolehdessä sen "elinkaari" on hieman
pitempi ja kohtalo roskis?
3. Seija21.5.2005 klo 17:41
Onneksi meillä on Ristisanakirja, jolle onkin ollut käyttöä. Kaikenlaisia outoja asioita ihmisiä on tullut sen avulla tutuksi. ;)
Ristikon kohtalo on postis.
4. Eki21.5.2005 klo 17:42
Alustukseni tarkoitti kuitenkin aivan ihan toista juttua.

Mutta jos laajennetaan aihetta, kyllä ristikoista voi jäädä mieleen joko yksityiskohtia tai suurempia kokonaisuuksia, esim. hauskat lauseet.

Tai vufvufhauvuf... mikä se onkaan.
5. Eki21.5.2005 klo 17:43
Ylläoleva vastaus kp:lle.
6. Seija21.5.2005 klo 17:46
Lisätään nyt vielä sen verran että kun vastaan on tullut joku ihan outo, mutta mielenkiintoinen, sana, on siitä ja sen taustasta tullut sitten ottaneeksi myöhemmin vähän enemmän selvää. Ihmeellistä havaita, miten tietämätön sitä on kaikki nämä vuosikymmenet ollutkaan. ;)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *