ARTIKKELIT > ARKISTO PÄIVITETTY NYKYAIKAAN
↶ Takaisin Artikkeleihin

Arkisto päivitetty nykyaikaan

Vanhentuneille Välkky-ristikoille on jo pitkään toivottu seuraajaa, jonka tekniikka ja tyyli vastaisivat nykyaikaa. Nyt se on täällä!Flash-sovellus onkin ollut käytössänne jo huimat 12 vuotta, mikä on todella pitkä aika ottaen huomioon tekniikan kehittymisen. Se on palvellut hyvin aikansa, mutta kuten itsekin olette ehkä huomanneet, ei Flash-tekniikka enää palvele nykyajan tarpeita. Etenkin tablettien ja muiden mobiilialustojen tultua laajaan käyttöön on tekniikan toimivuus alkanut rajoittua ja kovasta kamppailusta huolimatta se on hävinnyt muille vahvemmille, paremmin tuetuille tekniikoille.

Uusi ratkontasovellus on toteuttu HTML5:n tekniikoita hyödyntäen. Ne ovat todella laajasti tuettuja eri laitteilla, joten ristikoita pääsee nyt vihdoin ratkomaan myös omalla tabletilla! Toki ristikoita voi edelleen ratkoa Flash-sovelluksella kuten ennenkin, mutta siirtyminen uudempaan on suositeltavaa. Sovelluksen valinta löytyy uuden arkiston tehtävälistan oikeasta yläreunasta.

Vaikka olen uutta sovellusta testannut ja korjaillut todella pitkään ja perusteellisesti monilla eri alustoilla, on mahdollista ja erittäin todennäköistä, että jollain selaimella tai laitteella tai näiden yhdistelmällä jokin sovelluksessa tökkii, mistä pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan keskustelussa. Sen jälkeen pääsemme tutkimaan asiaa.

Kehitettäessä uutta ratkontasovellusta oli suotavaa myös luoda uusi monipuolisempi ristikkoarkisto, josta ensisijaisesti ristikoiden etsiminen olisi helpompaa. Uusi pikahaku antaa mahdollisuuden etsiä tehtäviä millä tahansa hakusanalla, ja listalla jokaisen tehtävän vasemmasta reunasta löytyvää kameraa klikkaamalla saa näytteen ristikosta kuvakkeen muodossa. Lopulta päätimme lisätä arkistoon vielä mukavan uuden ominaisuuden: Kuukauden Top 10, joka nimensä mukaisesti pitää kirjaa kyseisen kuukauden suosituimmista ristikoista ja listaa ne järjestykseen.

Olkoon tämä esimakuna siihen isompaan sivustopäivitykseen, jota joudutte vielä valitettavasti odottamaan. Sanottakoon kuitenkin, että sen kehitys on hyvällä mallilla ja toivon, että olette kärsivällisiä, sillä se luultavasti on sen arvoista.

Toivottavasti pidätte uudistuksesta. Jos ette, kertokaa mikä mättää, niin katsotaan mitä voimme tehdä asialle!

Terveisin

Joel Pöllänen,
sovelluksen tekijä

↶ Takaisin Artikkeleihin