ARTIKKELIT > JUHLAKISA ALKAMASSA
↶ Takaisin Artikkeleihin

Juhlakisa alkamassa

Ristikko SM 2011 starttaa helmikuun 7. päivänä. Kyseessä on kymmenes nykyaikainen ratkontakisa.

Sanaristikkoseura Sanasepot ry ja Ilta-Sanomat järjestävät ristikonratkonnan SM-kisat helmi–huhtikuussa. Alkueräristikot julkaistaan Ilta-Sanomien RistikkoExtrassa maanantaisin. Tässä tärkeimmät faktat.

1. alkuerä, maanantai 7.2.
2. alkuerä, maanantai 28.2.
3. alkuerä, maanantai 21.3.
Välierät ja finaali, lauantai 9.4., Helsinki, Ravintola Pääposti

Kuka saakaan nimensä tämän komean kunniataulukon jatkeeksi?

1993 Päivi Sarolahti
1995 Riitta Rustari
1997 Marianna Rossi
1999 Pekka Harne
2001 Riitta Rustari
2003 Seppo Rosenberg
2005 Päivi Sailola
2007 Tuomas Lähteenmäki
2009 Juha Neitola
2011 ?

Voittajaa lähdetään setvimään varsin perinteisellä kaavalla. Aivan kaikki yksityiskohdat eivät vielä ole selvillä. Muutama parannusehdotus on edelleen pohdintakierroksella.

Kilpailujen tärkeänä osana on IS:n ohella edelleen Sanaseppojen talkoopoppoo, joka tarkastaa alkuerien ristikot sekä 9.4. myös välieräsuoritukset. Tehtävien sisällöstä vastaa Team Katalin, laatijoina nelikko Juha Hyvönen, Pekka Joutsi, Teemu Pallonen ja Erkki Vuokila sekä piirtäjänä Heikki Lavonius. Ulkoasuun vaikuttaa Heikin työssä sitten viime kerran tapahtunut muutos: hän toteuttaa ristikot tietokoneella. Tästä on saatu esimakua Ilta-Sanomissa jo muutaman kuukauden ajan.

Myös kisan suojelijan julkistaminen ja haastattelu nähdään Ilta-Sanomissa 7.2. Pääjutut kirjoittaa ainakin vielä tämän kerran Heikki ”Hese” Hyvärinen, eläköitynyt IS-veteraani. Iltiksen puolelta tuomaristossa on mukana Juhani Tolvanen. Tuomaristossa puhetta johtaa Sanaseppojen Antti Skyttä.

Kisan jälkipuinteja voidaan suorittaa Sanaseppojen järjestämällä risteilyllä Silja Symphonylla 17.–19.4.

Erkki Vuokila

Konkarit ovat jo välieränsä tässä kohtaa suorittaneet. Oikealla tuorein mestari Juha Neitola. Vasemmalla yksi kolmesta kaikki kisan kolunneesta eli Veikko Sonninen (kaksi muuta Riitta Rustari ja Heikki Viinikainen).

↶ Takaisin Artikkeleihin