ARTIKKELIT > SM 2007 ALKAA
↶ Takaisin Artikkeleihin

SM 2007 alkaa

Kahdeksannen nykyaikaisen Suomen mestarin haku on alkanut. Ilta-Sanomissa julkaistiin tiistaina 30.1. ensimmäisen alkuerän ristikko.

Seuraava lista hakee tämän hetken nopeinta ratkojaa kysymysmerkin paikalle.

1993 Päivi Sarolahti
1995 Riitta Rustari
1997 Marianna Rossi
1999 Pekka Harne
2001 Riitta Rustari
2003 Seppo Rosenberg
2005 Päivi Sailola
2007 ?


Viime vuoden kärkikolmikko poseeraamassa, vasemmalta Juha Leinonen (pronssia), Päivi Sailola (mestari) ja Tuomas Lähteenmäki (hopeaa).

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa myös ”antiikin mestareita”.

1974 Kauno Yli-Nokari
1975 Erkki Reijonen
1976 Jaakko Antvuori
1977 Paavo Heimo
1978 Urmas Purola


Ensimmäinen mestari Kauno Yli-Nokari Ristikkopäivillä 1985.

Nämä mestarit ottivat yhteen Helsingissä Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n ja Laulumiesten ravintolan järjestämillä Ristikkopäivillä ja tuolloin mestareiden mestariksi ratkoi jokin aika sitten edesmennyt Erkki Reijonen.

Nyt on kuitenkin siis uuden kisan vuoro. Ensimmäinen alkuerä on postitettava jo torstaina 1.2. Kaikki sen hyväksytysti oikein ratkoneet pääsevät toiseen alkuerään, jonka tehtävä julkaistaan tiistaina 13.2. Siitä selvinneet voivat kamppailla sarjan vaikeimman tehtävän eli kolmannen alkuerän kanssa 27.2. Sen 100 nopeimmin ratkonutta kokoontuu hallitsevan mestarin ohella Helsinkiin 17.3. välieriin ja niiden päätteeksi yleisön edessä käytävään finaaliin. Juttua ja kuvia edellisestä tapahtumasta on mm. tässä artikkelissa.

Ensimmäinen alkuerä on tänä vuonna hieman lauantain IS Plussan Pehmistä kovempi, joten kovin monen taival tuskin katkeaa tähän ristikkoon. Todennäköisimmin se katkeaa lähettämättömyyteen tai huolimattomuusvirheeseen.

Kilpailujen selkärankana on IS:n ohella Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n talkooväki, jolla on kova työ tarkastaa lyhyessä ajassa kaikkien osallistuneiden ristikot. Tehtävien sisällöstä vastaa Team Katalin, laatijoina Juha Hyvönen, Pekka Joutsi, Teemu Pallonen ja Erkki Vuokila sekä piirtäjänä Heikki Lavonius. Tuomaristossa on sen puheenjohtajan Antti Skytän lisäksi jäseninä Juha Hyvönen ja Erkki Vuokila myös Sanasepoista sekä IS:n edustajana Juhani Tolvanen.

Suojelijana toimii tällä kertaa tunnettu ristikkohahmo, kapellimestari Atso Almila.

↶ Takaisin Artikkeleihin