ARTIKKELIT > OI LIITTYÖS SANASEPPOIHIN
↶ Takaisin Artikkeleihin

Oi liittyös sanaseppoihin

Joutsenossa 2003 mm. Titta, Hannes, ++juh, Marianna, Pirkko, Arska, Ritva, Pekka, Kirsti, Esko ja Tanja

- Meitä on tuhat kolmesataa.

- Me rakastamme sanoja.

- Me katsomme maailmaa ristikon takaa :)

- Me tahdomme tuntea, niin, sinutkin!

Keitä me siis olemme? Sanaseppoja, jotka viihtyvät sanan, ristikoiden ja kielikuvien ilmastossa. Elämme siinä yhdessä ja erikseen. Meitä on autettu löytämään tie omiemme pariin kohta neljännesvuosisadan ajan. Nuorta aikuisuuttaan elää Sanaristikkoseura Sanasepot ry.

Hannes ja Maiju Joutsenossa lähtötunnelmissa Yhdistyksen jäsen saa Sanaseppo-lehden neljä kertaa vuodessa. Hauskat, helpot, vaikeat ja kokeilevat ristikot vuorottelevat piilosanojen ja alan kuulumisten kanssa tuossa aviisissa. Puheenjohtaja puhuu nuijansa varresta. Ristikot on varustettu kirjoin ja lampuin. Tiedät ratkomaan ruvetessasi, pitääkö sinulla välähtää vai vilkuiletko hakuteosten suuntaan. Lehdessä ja lehdestä saa myös keskustella.

Porukka, joka karttaa seuraa on tietysti suunnistusseura, mutta me emme sitä karta. Karttaa tosin saatat tarvita etsiytyessäsi kesäpäivillemme. Niitä ei, toisin kuin tutussa laulussa, pidetä aina Kangasalla. Vuoden 2004 kesäpäivien tyyssija on Rauman Kuuskajaskari 30.7.-1.8. Sen aikana keskustelussa ja chatissa on täällä mittava kato, kun ainakin Eki, Teemu, ++juh, Titta, Heljä-Maija, Marianna, Tapsa, Timppa, Maiju ja moni muukin vielä ilmoittautumaton on sättäämässä livenä. Sinne odotetaan yli puolta sataa sanailijaa ja tapahtuman järjestävät, kuinkas muuten, porilaiset! Onneksi pitopaikka vaihtuu vuosittain.

Historian tunnetuin Forssan kokous pidettiin 1903. Me seurasimme esimerkkiä 99 vuotta myöhemmin. Forssan kokouksesta on tulossa vuotuinen syysperinne. Mutta älähän huoli: ei se ole mikään kokous.

Rattoisaa seurustelua, pähkäilyä päät yhteen kolisten ja sanoilla visaillen tarjoavat paikalliskerhot. Ne eivät ole yhdistyksiä. Voit tulla ja mennä pelkäämättä henki kurkussa joutuvasi luottamustoimiin. Vilkkainta on kerhoelämä nykyisin Tampereella, Porissa, Kanta-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa sekä Turun seudulla. Mikään ei estä sinua polkaisemasta pystyyn kerhoa sinne lähemmäs kotikontujasi, kuten näillä sivuilla tutustuneet kajaanilaiset Rafflesia ja Tane ovatkin tehneet. Vain muutama sanoista ja ristikoista tykkäävä ystävys ja kas: te olette solu. Kun käännät solun, siitä pääsee ulos.

Vaalimme ristikoiden tasoa. Toimimme sanan, elävän kielen ja oivallusten puolesta latteuksia vastaan. Jos tunnet nämä periaatteet omiksesi, olet mitä ilmeisin sanaseppo. Kotisi nimi on Sanaristikkoseura Sanasepot ry, tuttavallisesti Sanasepot. Kotisi vut, siis kotisivut, löydät tästä vierestä, kun klikkaat sanoja Ristikkoaiheiset linkit. Jos olet jo aivan varma asiastasi, hankkiudu alla olevalla linkillä suoraan jäsenlomakkeelle ja ole tervetullut joukon jatkeeksi – siis joukon pienellä jiillä. Jos tunnet pakottavaa tarvetta tukea Suomen Postia, osoite on Sanasepot, Rautkalliontie 1 K 143, 01360 Vantaa. Puhelimitse sihteeriämme Riittaa voi häiritä lähinnä iltasella, päiväsaikaan hän on yleensä työssä ja öisin nukkuu, näppäillen numeron (09) 874 2034.

Jäsenlomake

Yo. tekstistä ottaa vastuun nykyinen puhis, siis istuva (vaikka huhut ristikon takana olemisesta ovatkin pelkkää juoruilua) puheenjohtaja

Hannes Ilmari Tiira (alias Salamanterin hiiri)

Hallitus koossa Joutsenossa vasemmalta Marianna, Antti, Eki, Titta, Tapsa, Hannes, ++juh, Riitta ja Heljä-Maija

Kuva: Tanja Eerola

Forssassa 2001 odottelemassa Sanasepot-ohjelman alkua vasemmalta Arto S, Heljä-Maija, Pekka, Riitta, Auli, ++juh, Kirsti, Antti Y, Liisa, Juha K, Tuuli, Maiju ja Erkko

Forssassa aamuyöllä Neljän Koplan ristikon ratkojia ja tekijöitä vasemmalta Tuuli, Liisa, Heljä-Maija, ++juh, Pekka, Kotsa, Teemu ja Erkko

↶ Takaisin Artikkeleihin