ARTIKKELIT > PELIKAANIEN UUSI ALKU
↶ Takaisin Artikkeleihin

Pelikaanien uusi alku

Ensimmäiset Pelikaanit ilmestyivät kesällä 1993. Nyt paketoidaan 20-vuotinen menneisyys ja aloitetaan uusi vuosikymmen terästetyin eväin.

Pelikaaneja lähes 20 vuotta kustantaneen Ten Point Pressin väki on siirtymässä eläkkeelle ja Pelikaanien kaikki julkaisuoikeudet ovat siirtyneet Sanaris Oy:lle, joka on toimittanut Pelikaanien materiaalin koko niiden olemassaolon ajan. Mikään ei muutu?

Periaatteessa ei juurikaan mutta käytännössä paljonkin.

Mikä säilyy? Tutut Pelikaani-laatijat ja -piirtäjät ovat kuvioissa mukana ja useimmat erikoistehtävätyypit jatkuvat entisellään. Lehden toimituksessa Eki päätoimittaa lehdet, laatii itsekin ja kokoaa muun materiaalin ja tarkastaa ja korjaa tehtävät Ritarin Liisan kanssa. Ekin oikea käsi eli oma poikansa Sakke taittaa lehdet. Lehdet jatkavat värikkäinä ja monipuolisina.

Mikä muuttuu? Ensimmäisiä uudistuneita Pelikaaneja tehdään juuri ja niiden ulkoasua rakennetaan lähes tyhjältä pöydältä. Sivutaitot muuttuvat vaihtelevammiksi ja mukaan tulee uusia ristikkomalleja. Saamme nyt asiakaspalautteen reaaliajassa ja kokonaisuudessaan haltuumme ja voimme reagoida siihen nopeasti. Sakke hoitaa näin alkuun tilaajapalvelua lähes yksinään, joten hän pystyy aistimaan ihmisten mielipiteet menneistä vuosista ja tutkailemaan, mitä tilauspuolen kehittämisen suhteen voidaan tehdä jatkossa. Voimme nyt kehottaa kaikkia Pelikaani-faneja tilaamaan suosikkilehtensä, sillä palvelu tulee pelaamaan.

EkiLehdet ovat tähän astikin olleet sisällöltään aika lailla kunnossa, mutta lisääntyneessä kilpailussa on pakko löytää keinot löytää niiden potentiaaliset asiakkaat. Levikit ovat päässeet laskemaan pahasti ja suunta pitää muuttaa, muuten kustantamisessa ei ole mitään järkeä. Ykkösasiaksi nousee sivusto pelikaaniristikot.fi. Se aukeaa uusittuna samaan aikaan ensimmäisten uudistuneiden Pelikaanien – Mustan ja Punaisen – kanssa tiistaina 16.4. Tarkoitus on antaa Pelikaani-yhteisön väelle ja muillekin ristikonratkojille paljon erilaista aktiviteettia. Tässä vaiheessa ei paljasteta sisältöä enempää. Tämä sanaristikot.net jatkuu ennallaan ja muuttuu varmaan entistä puolueettomammaksi kaikkien ratkojien saitiksi. Sekä tämä sivusto että sanaris.fi on tarkoitus uudistaa kesän aikana ja tuloksena on kolmen sivuston toivottavasti aukoton ristikkopaketti, jossa on kaikki, mitä Pelikaani-ihminen ja moni muukin ratkoja voi netiltä toivoa.

Kesällä juhlitaan tätä 20-vuotista taivalta. Mustan ja Punaisen Pelikaanin nelosnumeroissa on 16 lisäsivua samaan hintaan ja nuo edeltävät uudistuneet kolmosnumerot myydään erikoishintaan. Juhlakisassa on tarjolla hyvät tavarapalkinnot, joita arvotaan kuukausittain. Tekijänimistä voi löytyä mukavia yllätyksiä, joista mainittakoon tässä vaikka seuraavan Punaisen päätösaukeama, jossa Antti Viitamäki tekee näyttävän comebackin.

Tavataan siis 16.4. sekä sivustolla pelikaaniristikot.fi että uudistuneiden lehtien parissa!

Erkki Vuokila

↶ Takaisin Artikkeleihin