ARTIKKELIT > KRYPTO PELIKAANI 10 VUOTTA!
↶ Takaisin Artikkeleihin

Krypto Pelikaani 10 vuotta!

Ensimmäinen Krypto Pelikaanin numero ilmestyi 15.5.1995. Samalla päivällä kymmenen vuotta myöhemmin on ilmestynyt lehden 76. numero.

Kuvassa lehti vuodelta 1996 Kun Krypto Pelikaani aloitti, oli kulunut lähes 20 vuotta edellisen kryptoihin erikoistuneen lehden ilmestymisestä. Iisakin Julkaisujen Krypto oli ensimmäinen, Semicin Krypto Ristikko toinen. Itse Iisakin kertomana lehtien palautukset menivät samankaltaisen nimen takia sekaisin ja lehtien kannattavuus meni miinuksen puolelle.

Viime aikoina on markkinoille ilmestynyt useita kryptolehtiä. Krypto Pelikaani vastasi niiden haasteeseen sillä sektorilla, jolla sillä oli eniten parannettavaa eli ulkoasussa. Lehden paperia parannettiin ja kaikista sivuista tuli nelivärisiä. Tämä piristi lehteä huomattavasti.

Krypto Pelikaania ovat alusta asti laatineet Aulikki Nenonen ja Erkki Vuokila. Sen uuden ulkoasun kehittelystä on vastannut Sakari Vuokila. Pääkuvapiirroksia on tehnyt Roosa Nenonen ja sekaristikoita piirtänyt pääasiassa Pekka Manninen. Lehden sisältö pyrkii olemaan mahdollisimman monipuolinen olematta silti elitistinen tai liian vaikea. Mukana on monia erikoisuuksia, joita ei tapaa mistään muualta.

Krypto Pelikaani on ylivoimaisesti suosituin Pelikaani-lehti, jos levikkiin ja kiitoskirjeisiin katsotaan.

↶ Takaisin Artikkeleihin