ARTIKKELIT > RATKOTTAVAA SEINÄLLE!
↶ Takaisin Artikkeleihin

Ratkottavaa seinälle!

Sanaseppo-seinäkalenteri vuodelle 2015 on valmistunut! Sanaristikkoseura Sanassepot toteutti kalenterin toisen kerran. Ensimmäinen kalenteri tehtiin kuluvalle vuodelle 2014. Kokemus oli sen verran positiivinen, että päätettiin jatkaa samaa ideaa.

Sanaseppo-kalenteri on A3-kokoinen, seinälle ripustettava kalenteri. Kalenteri poikkeaa muista markkinoilla olevista kalentereista olennaisesti. Jokaisen kuukauden kuvana tehtävä: perinteisiä sanaristikoita, piilosana ja tavuristikko. Tekijöinä taas tuttuja laatijanimiä: Seppo Rosenberg, Riku Rosenvall, Erkki Vuokila, Seppo Hietala, Juha Hyvönen, Alf Simberg, Kauko Naukkarinen, Pekka Joutsi, Tapio Lähteenmäki, Lauri Kultti, Jari Haapa-aho ja Jari Keränen.

Pelkät päivämäärät sisältävän kalenterin saa tehdä vapaasti, mutta nimipäivien julkaisuoikeus on Helsingin Yliopiston Almanakkatoimistolla, joka luovuttaa ne käyttöön aika reipasta maksua vastaan. Tästä aiheutuu tällaiselle täysin talkoovoimin tehdylle kalenterille huomattava lisäkulu. Alusta alkaen on kuitenkin pidetty selvänä että Sanaseppo-kalenterissa on suomenkieliset nimipäivät koko laajuudessaan eli kaikki nimet. Kalenteristamme pitää voida katsoa, kuka se marraspoika oikein on! Sanaseppo-seinäkalenteri on toteutettu mahdollisimman pienin kustannuksin: laatijat eivät saa palkkiota, kalenterin taitto ja oikoluku on tehty eräiden jäsenten toimesta talkootyönä ja painatus toteutettu omakustannushintaan.

Kalenterissa on totta kai merkittynä kaikki liputus-, pyhä- ym. juhlapäivät sekä esimerkiksi talvipäivän seisaus jne. Päivämääräruudussa on kaikesta tiedosta huolimatta vielä mukavasti tilaa omille merkinnöille.

Yhdistyksen kalenteri on paitsi kätevä kalenteri niin myös mukava tehtäväpaketti. Kalenteri on siis itsessään 12 ristikon palkintotehtävä. Ensimmäistä kalenteria pidettiin liian vaikeana, joten vuoden 2015 kohdalla vaikeustasoa madallettiin jonkin verran. Kalenteri on mukava antaa lähipiirille lahjaksi joulun aikaan tai vaikka ensi vuoden alussakin. Se on myös mitä mainioin liikelahja asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Kalenterin loppupuolella on parin sivun mittainen Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n esittely sekä runsaasti aiheeseen liittyviä värivalokuvia. Tottahan toki Sanasepot toivoisivat mahdollisimman monen sanaristikoiden ystävän liittyvän seuran jäseneksi vaikkapa sivuillamme sanasepot.fi. Pienellä jäsenmaksulla pääsee osalliseksi paitsi samanhenkisestä seurasta myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvästä Sanaseppo-lehdestä. Se on tuhti paketti ratkottavaa ja artikkeleita sanaristikkoasioiden ympärillä olevista tapahtumista.

Sanaseppo-kalenteri on varainkeruuväline yhdistykselle. Jokaisesta myydystä kalenterista jää Sanasepoille tuottoa käytettäväksi monipuoliseen toimintaamme. Kalenterin tekijät toivovatkin, että mahdollisimman moni ristikkoihminen tilaisi kalentereita itselleen ja lahjaksi. Kalenteritilauksia ottaa vastaan Sanaseppojen sihteeri Riitta Rustari (siht@sanasepot.fi tai iltaisin puh. 09-874 2034).

Hinnat:
1 kpl 12,00 euroa
3 kpl 33,00 euroa (11,00 euroa/kpl)
5 kpl 47,50 euroa (9,50 euroa/kpl)
10 kpl 80,00 euroa (8,00 euroa/kpl)

Jari Haapa-aho
Sanaseppojen puheenjohtaja

↶ Takaisin Artikkeleihin